Munkatársak

Dr Szabó Gábor
családorvos, hagyományos kínai orvoslás orvosa

2003-ban végeztem a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán, 2003 és 2005 között családorvos rezidensként dolgoztam a PTE Családorvosi Tanszékén. Mentoromnál a háziorvosi praxisgyakorlat alatt találkoztam először az akupunktúrával és nagy érdeklődéssel figyeltem ezt a számomra akkor még ismeretlen gyógyító tevékenységet. Érdekes volt látni ahogy a nyugati és keleti orvoslás milyen jól megférnek egymással, kiegészítik egymást a mindennapi gyakorlatban. Különösen megdöbbentő volt tapasztalnom, hogy bizonyos betegségek, kórképek, panaszok esetén, melyeknél a nyugati medicina segítségével korlátozott eredményeket értünk el, a kínai orvoslás segíteni tudott. Ez persze nem jelenti azt hogy a kínai orvoslás mindenható lenne, csupán azt hogy a betegek gyógyításában nagyon fontos helyet foglal el. Külön előny, ha a gyógyító orvos mind a két oldalt ismeri.

2006 óta dolgozom Bogyiszlón háziorvosként, 2007-ben családorvosi szakvizsgát szereztem. 2011-től a PTE Foglalkozás-egészségügyi Tanszékén dolgoztam szakorvosjelöltként, majd a tanulmányaimat és gyakorlataimat befejezve 2020-ban leszakvizsgáztam foglalkozás-orvostanból.

2013-tól a Yamaoto Intézet szervezésében végeztem tanulmányokat és gyakorlatokat a hagyományos kínai orvoslás és kapcsolt technikái körében, 2015 Decemberében szakvizsgát szereztem.

   

Lénárt Bálintné
szakasszisztens

1991-ben végeztem Szekszárdon az egészségügyi szakközépiskolában általános asszisztens és ápolóként. Pályámat a szekszárdi kórház szülészet-nőgyógyászat osztályon kezdtem, ahol megszereztem a szülésznői képesítést is. 2002 óta a bogyiszlói háziorvosi rendelőben dolgozom szakasszisztensként, ahol a felnőtt és gyermek betegek ellátásában veszek részt.